top of page
Zoeken

Een gemiste kans voor Zuun : Huizingen B 3 - 1 KVZ B

Op de derde speeldag stond er al een heuse topper op het programma. Beide ploegen hadden 6 op 6 en de afgelopen seizoenen eindigden beide ploegen steevast in de top 5. Zuun B was echter al heel snel op achtervolgen gewezen na een wereldgoal van Gert Basteleus (ex-speler K.V. Zuun). Vanop de hoek van de grote rechthoek knalde hij de bal met links onhoudbaar in de verste winkelhaak.

Na deze vroege opdoffer nam Zuun de wedstrijd meer en meer in handen, met bij momenten zeer mooi voetbal maar zonder echt grote kansen. Na 22 minuten volgde dan toch de 1-1. Op een hoekschop van Kevin Vanwayenberg kon Antony Van Der Haeghen de bal in doel verlengen.

Net na deze goal kreeg Huizingen een heel grote kans op 2-1, maar Mathias Levacq smeet zich uitstekend voor de bal. Uitstel bleek echter geen afstel want 5 min later stond het toch 2-1. Na een vrije trap voor Zuun counterde Huizingen en kon Gert Basteleus, zijn tweede doelpunt van de avond maken. Net voor rust kreeg Huizingen de kans op 3-1 nadat Glen Persoons een te korte terugspeelbal had gegeven en Mathias uitgespeeld leek, maar toch nog op tijd terugkwam om de bal in hoekschop te verwerken. De ruststand was dan ook 2-1 en niets was verloren.

De tweede helft was er één zonder echt veel kansen. Zuun probeerde wel, maar het goede voetbal stopte aan de 16 meter van Huzingen. Na een kwartier kon Huizingen dan toch de 3-1 maken op hoekschop. Na een wissel stond Zuun niet goed opgesteld en kon de mee opgerukte verdediger van Huizingen er 3-1 van maken. De wedstrijd bloedde dood zonder nog echt grote kansen tot Quentin Magnette op een vrije trap een verloren geleken bal toch nog mooi op doel kon koppen, maar de bal spatte uiteen op de deklat.

Met een 6 op 9 kunnen we niet spreken van een gemiste start. Volgende week staat er opnieuw een derby op het programma op en tegen Negenmanneke dat het seizoen eveneens met een 6 op 9 gestart is.