top of page
Zoeken

Brucom 2-4 Zuun B : Eerste leeuwse derby van het seizoen

Bijgewerkt op: 7 sep. 2017

De eerste wedstrijd van de B-ploeg was meteen op verplaatsing bij de buren van K.V. Brucom. Voor enkele spelers een blijde en nostalgische terugkeer naar hun oude jeugdclub. Zo stonden de gebroeders Gobert als vanouds weer samen aan de aftrap, samen met Glen Persoons die ook een verleden heeft bij Brucom.

Guillaume en Vincent Gobert

De wedstrijd begon wat gelaten met aan beide kanten heel wat fouten. Na enkele kansen voor K.V. Zuun, kopte G. Stiens de 1-0 voorsprong binnen, na een perfect uitgevoerde counter. Zuun had nog voor de koffie enkele kansen om gelijk te maken en het verdiende een strafschop, maar ging uiteindelijk de kleedkamer binnen met een achterstand na een matige eerste helft.

Bij aanvang van de 2e helft kreeg Brucom zowaar een penalty, een uitgelezen kans om comfortabel op voorsprong te komen. Ex-Zuun speler Kevin Raemaekers nam de penalty en faalde niet. 2-0 voor K.V. Brucom. De spelers van de B-ploeg waren wat aangeslagen en na een schitterende uithaal vanop de middellijn van aanvoerder Dimitri Thienpont had het zowaar 3-0 kunnen staan, was het niet dat keeper Mathias Levacq de bal nog schitterend kon redden.

Een sterke 2e helft van middenvelder Maxime Hering

Dankzij enkele rake wissels van coach Mertens wist Zuun-B snel de aansluitingstreffer te scoren. Axel Rijpers maakte een knappe actie af, 2-1. Zuun ging verder op zijn elan en scoorde de gelijkmaker via zijn spits I. Boukhriss (één van de 3 befaamde Boukhriss-gebroeders). 2-2

Imad Boukhriss : goed voor 2 goals

Het vat was leeg bij de spelers van K.V. Brucom, die tot dan hun voorsprong moedig hadden verdedigd. I. Boukhriss bracht de genadeslag in de 75' minuut met een 2-3 voorsprong. Een sterk ingevallen Axel Rijpers bracht de eindscore nog op 2-4 in de laatste minuten. Een mooie afsluiter van een intense derby voor Zuun.

Brucom trakteerde Zuun op verse frieten en met enkele frisse pintjes werd deze eerste leeuwse derby op amicale wijze afgesloten.